6 τρόποι για να παραμείνετε υγιείς αυτόν τον χειμώνα

0
6 τρόποι για να παραμείνετε υγιείς αυτόν τον χειμώνα

Η φετινή πανδημία έδειξε ότι η διατήρηση της υγείας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Καθώς μπαίνουμε στη χειμερινή περίοδο, αυτό είναι ακόμη πιο κρίσιμο καθώς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στο κρύο και σε άλλες ιώσεις και κρυολογήματα. Για να βεβαιωθείτε ότι υποστηρίζετε την υγεία σας αυτόν τον χειμώνα, λάβετε υπόψη τις παρακάτω συμβουλές.

Κινηθείτε

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν επίγνωση της σημασίας της άσκησης, είναι απαραίτητο να το προσαρμόσετε στις ατομικές σας ανάγκες. Η εξαντλητική ή η έντονη άσκηση δεν είναι πάντα καλή για το σώμα, ειδικά αν είστε ήδη αγχωμένοι ή φθαρμένοι. Αυτό το είδος δραστηριότητας μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα παράγοντας πρόσθετες ορμόνες του στρες.

Για να βεβαιωθείτε ότι κάνετε το σωστό είδος κίνησης, κάντε check-in με το σώμα σας για να δείτε πώς αισθάνεται. Ασχοληθείτε με διάφορα επίπεδα δραστηριότητας όπως διατάσεις, γιόγκα ή Τάι Τσι και συνδυάστε το με ελαφριές αερόβιες δραστηριότητες όπως περπάτημα, ποδηλασία ή κολύμπι. Το σημαντικό είναι να συνεχίσεις να κινείσαι, ειδικά αν έχεις δουλειά γραφείου.

Ασχοληθείτε με το Mindful Eating

Όπως και η άσκηση, όλοι γνωρίζουν ότι πρέπει να τρώμε υγιεινά. Αλλά αντί να ακολουθείτε αυστηρές δίαιτες ή να κόβετε τα πράγματα από την κρύα γαλοπούλα, δοκιμάστε να ασχοληθείτε προσεκτική διατροφή αντι αυτου. Αυτό σημαίνει να ακούτε το σώμα σας και να αξιολογείτε ποιες τροφές αισθάνονται σωστά, ενώ προσέχετε να μην τρώτε υγιεινά. Το χειμώνα, το σώμα μας χρειάζεται περισσότερα καύσιμα για να αντιμετωπίσει το κρύο, γι‘ αυτό προσπαθήστε να τρώτε με σύνεση, αλλά έχοντας επίγνωση του πώς και τι τρώτε.

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Ο ύπνος είναι πιο σημαντικός από ό,τι πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται. Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα μας επιδιορθώνει τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και μια μικρή έλλειψή του μπορεί να έχει μεγάλες συνέπειες στη σωματική και ψυχική σας υγεία. Επομένως, είναι σημαντικό να προσπαθείτε να κοιμάστε τουλάχιστον 7 έως 8 ώρες κάθε βράδυ. Αυτό είναι σημαντικό εάν είστε υπό πίεση ή αισθάνεστε εξαντλημένοι. Διατηρήστε μια υγιεινή ρουτίνα και πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα κάθε βράδυ και αποφύγετε τις διεγερτικές δραστηριότητες το βράδυ. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε συμπληρώματα όπως το τσάι χαμομηλιού και τσίχλες ύπνουκαι αύξηση της πρόσληψης μαγνησίου για την ενίσχυση της ποιότητας του ύπνου.

Βρείτε χρόνο για απόλαυση

Μέρος της διατήρησης της υγείας περιλαμβάνει να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε. Είτε αφιερώνετε χρόνο για ένα χόμπι είτε για διασκέδαση με φίλους, το να αφιερώνετε χρόνο για απόλαυση μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης σας και να βελτιώσει τη συνολική σας ευεξία. Εάν αντιμετωπίζετε κολλήματα σε εσωτερικούς χώρους λόγω αυξημένων μέτρων καραντίνας, βρείτε τρόπους να διασκεδάσετε, ακόμα κι αν είναι τόσο απλό όσο το να παίζετε διαδικτυακά παιχνίδια σε ιστότοπους όπως bingositesreviewer.com. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αφιερώνεις χρόνο για να νιώσεις καλά.

Πρόγραμμα στη Χαλάρωση

Μπορεί να είναι εύκολο να παραμελήσετε τη χαλάρωση, ειδικά αν έχετε ταραχώδη εργασία και οικογενειακή ζωή. Αλλά το να μην προγραμματίζετε στη χαλάρωση μπορεί να οδηγήσει σε εξάντληση, στρες και αυξημένη ένταση. Προσπαθήστε, όπου είναι δυνατόν, να κάνετε 20 έως 30 λεπτά χαλάρωσης την ημέρα. Εάν έχετε κολλήσει σε ιδέες, δοκιμάστε να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να ακούσετε μουσική ή να διαλογιστείτε. Ακόμη και το να κάθεστε ήσυχα για λίγα λεπτά τη φορά μπορεί να σας βοηθήσει να επιβραδύνετε τις σκέψεις και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα.

Εξασκηθείτε στη Θετικότητα

Είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, τα επίπεδα θετικότητάς μας έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας. Η θετικότητα συνδέεται με θετικά συναισθήματα που μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες μας και άλλες διεργασίες στο σώμα. Προσπάθησε όπου μπορείς επικεντρωθείτε στα θετικά πράγματα στη ζωή και εξασκήστε τις επιβεβαιώσεις, ώστε να μην σας μαστίζουν αρνητικές σκέψεις.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar