Χρόνος υποβολής χειρογράφων | Kidlit

0
Χρόνος υποβολής χειρογράφων |  Kidlit

Δεν είναι όλα τα μέρη του έτους ίσα από την άποψη του χρόνου υποβολής των χειρογράφων. Φυσικά, είναι αλήθεια ότι οι πράκτορες και οι εκδότες μερικές φορές «ανοιχτούν» στην υποβολή και μετά κλείνουν το μάτι στα δικά τους προγράμματα. Γι‘ αυτό είναι τόσο σημαντικό να κάνετε αυστηρή έρευνα—θα θέλετε να ελέγξετε τις οδηγίες υποβολής όλων πριν στείλετε το ερώτημά σας ή το πακέτο υποβολής. Μερικές φορές ένα άτομο κατακλύζεται, σε άδεια μητρότητας ή πατρότητας, αποφασίζει να μειώσει την υπογραφή νέων πελατών κ.λπ.

Αλλά σίγουρα υπάρχουν περίοδοι του έτους που γενικά θεωρούνται ως κακοί στόχοι υποβολής.

χρονοδιάγραμμα υποβολής χειρογράφων
Νιώθετε το επείγον να υποβάλετε, αλλά υπάρχουν μερικές φορές που θα ήταν φρόνιμο να το κρατήσετε.

Χρόνοι προς αποφυγή υποβολής χειρογράφων

Βρισκόμαστε πλέον βαθιά στην απαγορευμένη ζώνη: Ημέρα των Ευχαριστιών μέχρι την Πρωτοχρονιά. Οι πράκτορες και οι εκδότες κάνουν διακοπές, κοιμούνται ή, το πιθανότερο, προλαβαίνουν τις υποβολές και τη λάσπη από τον υπόλοιπο χρόνο. Οι περισσότερες είναι είτε επίσημα είτε ανεπίσημα κλειστές για υποβολές. Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι δεν θα βγουν καν με έργα πελατών μετά την 1η Νοεμβρίου, επειδή μια απόφαση δημοσίευσης απαιτεί συναίνεση — και η συναίνεση είναι εκτός πόλης.

Το ίδιο θα μπορούσαμε να πούμε για το τέλος του καλοκαιριού. Παραδοσιακά, ο Αύγουστος ήταν ένας αργός χρόνος στις εκδόσεις, αν και έχω ακούσει ξανά και ξανά ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον 24/7 έχει μπει εμπόδιο σε αυτό το καλοκαιρινό ειδύλλιο.

Μπορεί επίσης να θέλετε να γνωρίζετε μερικές από τις μεγαλύτερες εκδοτικές εκθέσεις, που γίνονται τον Μάρτιο (Μπολόνια—συγκεκριμένα για παιδικά βιβλία), τον Ιούνιο (Έκθεση Βιβλίου του Λονδίνου) και τον Οκτώβριο (Φρανκφούρτη) και όποτε και αν συμβεί στο Book Con/Book Expo. Προφανώς, πολλά από αυτά τα γεγονότα έχουν βγει στον αέρα μετά την πανδημία, επομένως οι άνθρωποι που δημοσιεύουν δεν ταξιδεύουν σε όλη τη δημιουργία.

Ωστόσο, μια σημείωση σχετικά με τις τελευταίες αναφορές: Δεν μπορείτε να προβλέψετε τι κάνει ένα άτομο μέχρι το δεύτερο, ή πότε θα καθίσει να διαβάσει τις υποβολές. Δεν ξέρεις αν θα πάνε στη Φρανκφούρτη. Δεν ξέρεις αν κάνουν μωρό. Δεν ξέρεις αν μόλις έπαθαν γρίπη.

Χρόνος υποβολής χειρογράφων Takeaway

Μπορείτε μόνο να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να προβλέψετε πότε θα υποβάλετε. Απλώς αποφύγετε την Ημέρα των Ευχαριστιών για την Πρωτοχρονιά. Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι ο πράκτορας που ελπίζατε θα κλείσει ξαφνικά σε υποβολές. Είναι εντάξει. Θα συνιστούσα να έχετε ένα αγαπημένο και ένα Plan B σε κάθε μεγάλο πρακτορείο, για κάθε ενδεχόμενο.

Τι να κάνετε με το χρόνο διακοπής λειτουργίας

Καθώς πλησιάζουμε στη μεγαλύτερη περίοδο συσκότισης υποβολής του έτους, μπορεί να αναρωτιέστε τι να κάνετε με την ενέργεια υποβολής/συγγραφής/χειρογράφου σας. Ακολουθούν τρεις προτάσεις:

  1. Σχεδιάστε το μέλλον! Εργαστείτε σε ένα άλλο έργο. Αφού υποβάλετε, θα θέλετε να συνεχίσετε να περιστρέφονται οι δημιουργικοί σας τροχοί, οπότε σχεδιάστε την επόμενη κίνησή σας.
  2. Αναθεωρώ! Αν θέλετε να τραβήξετε την καλύτερη λήψη σας, θα θέλετε να έχετε το δυνατότερο δυνατό χειρόγραφο για να βγείτε έξω. Οι συγγραφείς παραδέχονται ότι διαβαίνουν στο μυαλό τους τα ήδη δημοσιευμένα έργα καθώς διαβάζουν. Μπορείτε πάντα να κάνετε ένα άλλο γυάλισμα αναθεώρησης. Γιατί όχι τώρα?
  3. Ανάγνωση! Εάν η συγγραφική ή αναθεωρητική εργασία σας χρειάζεται ένα διάλειμμα, καλύψτε το σωρό ανάγνωσης. Αυτό μπορεί να μην φαίνεται σαν «ενεργή» εργασία συγγραφής ή αναθεώρησης, αλλά συλλέγετε πληροφορίες για τη βιοτεχνία και την αγορά διαβάζοντας—εντός και εκτός της κατηγορίας σας.

Όταν ξημερώσει η νέα χρονιά και έρθει η ώρα να υποβληθείτε, θα είστε πολύ πιο δυνατός υποψήφιος.

Αν θέλετε συμβουλές για το δικό σας Επεξεργασία πακέτου υποβολής Στο μεταξύ, σκεφτείτε να συνεργαστείτε μαζί μου ως ανεξάρτητος συντάκτης σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar