Τι πρέπει να κάνω εάν ο γιατρός μου δεν βοήθησε;

0
Τι πρέπει να κάνω εάν ο γιατρός μου δεν βοήθησε;

Τείνουμε να θεωρούμε τους γιατρούς μας ως ιατρικούς εμπειρογνώμονες σε όλα τα πράγματα και, φυσικά, έχουν εκπαιδευτεί σε περιβάλλοντα υψηλής πίεσης και ισχυρές ακαδημαϊκή μελέτη για χρόνια και χρόνια για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Η συντριπτική πλειονότητα των γιατρών το αξίζει αυτό, και θα πρέπει πάντα να αναμένετε πρώτα από όλα στην κρίση τους. Η σύγχρονη ιατρική θεωρείται σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσετε, να ανακάμψετε και ενδεχομένως να σας δώσει περισσότερο χρόνο ή ποιότητα ζωής σε αυτή τη Γη.

Τούτου λεχθέντος, οι γιατροί είναι άνθρωποι και μερικές φορές κάνουν λάθη ή χάνουν πράγματα. Αυτό είναι κατανοητό αν το δούμε από μια αποστασιοποιημένη οπτική γωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αποδεκτό, ούτε σημαίνει ότι δεν θα μας επηρεάσει. Εάν αισθάνεστε ότι ο γιατρός σας δυσκολεύεται να σας καταλάβει ή να σας διαγνώσει ή εάν πιστεύετε ότι χρειάζεστε περαιτέρω υποστήριξη, αξίζει να το γνωρίζετε ποιες εναλλακτικές υπάρχουν.

Σημειώστε ότι τίποτα σε αυτήν την ανάρτηση δεν είναι άμεσες ιατρικές συμβουλές – θα πρέπει πάντα να αναμένετε στην κρίση του γιατρού σας. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ισχύουν τα ακόλουθα:

Κερδίζοντας μια δεύτερη γνώμη

Είναι καλό να πάρετε μια δεύτερη γνώμη για το θέμα που πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε. Μπορεί η διάγνωσή σας να ήταν απολύτως σωστή και κάποιος άλλος να επιβεβαιώσει ακριβώς το ίδιο που είπε ο γιατρός σας, μπορεί κάποιος άλλος ιατρός με τα ίδια επαληθευμένα προσόντα να πιάσει κάτι που δεν είχε ο προηγούμενος γιατρός. Το σημαντικό είναι να μην τρέχετε σε ψευδοεπιστημονικές πηγές που μπορεί να πουν αυτό που θέλετε να ακούσετε ή να πιστεύετε ότι αρκεί μια αποκλειστικά ολιστική προσέγγιση, γιατί πιθανότατα δεν θα είναι τόσο αυστηρή, διεξοδική ή δοκιμασμένη/αποδεδειγμένη όσο η παραδοσιακή ιατρική.

Αξιοποιώντας καταρτισμένους ειδικούς

Οι γιατροί είναι ευρύ φάσμα ειδικών και ο ρόλος τους έχει κύρος για κάποιο λόγο, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανένας γιατρός δεν μπορεί να είναι ειδικός σε όλα. Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο πρόβλημά σας μπορεί να βοηθηθεί καλύτερα εάν επισκεφτείτε έναν πλήρως καταρτισμένο και εξουσιοδοτημένο διατροφολόγο, καθώς οι γιατροί σπάνια έχουν την ίδια ενδελεχή εκπαίδευση σχετικά με τη διατροφή με έναν διατροφολόγο. Το ίδιο μπορεί να ισχύει και για άλλους ειδικούς, όπως ενδοκρινολόγους ή ίσως τον εργοθεραπευτή σας. Οι συμβουλές τους σπάνια θα έρχονται σε αντίθεση με αυτό που λέει ο γιατρός σας, αλλά θα το συμπληρώσουν και θα βοηθήσουν με πιο στοχευμένη βοήθεια. Μπορούν επίσης να συστήσουν τρόπους δράσης στον γιατρό από εκεί και πέρα.

Προχωρώντας την υπόθεση περαιτέρω

Η περαιτέρω προώθηση της υπόθεσης είναι ένα σημαντικό βήμα για πολλούς ανθρώπους και μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Για παράδειγμα, εσφαλμένη διάγνωση σκωληκοειδίτιδας ισχυρίζονται δικηγόροι θα είναι σε θέση να δομήσει σωστά την υπόθεσή σας σε περίπτωση αμέλειας που οδηγεί σε ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίσατε. Τουλάχιστον, οι επαγγελματίες νομικοί θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας και να συζητήσουν εάν έχετε αξίωση ή όχι και ποια μπορεί να είναι η έκταση αυτής. Εάν αυτοί οι επαγγελματίες δεν βλέπουν κανέναν ισχυρισμό για προώθηση, τότε μπορεί να είναι μια καλή ένδειξη ότι έχετε πράγματι αντιμετωπίσει δίκαια, εάν όχι, τότε μπορεί να αναζητηθεί δικαιοσύνη.

Με αυτήν τη συμβουλή, ελπίζουμε να μπορείτε να βρείτε πιο εύκολα εναλλακτικές λύσεις ή μια ανανεωμένη προσέγγιση εάν πιστεύετε ότι ο γιατρός σας δεν βοήθησε με τα ιατρικά σας ζητήματα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar