Τα βασικά βήματα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

0
Τα βασικά βήματα για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής

Το να είσαι υγιής δεν σημαίνει να τρως σαλάτες κάθε μέρα ή να είσαι σκλάβος στο γυμναστήριο, αλλά μάλλον να ανακαλύψεις τη σωστή ισορροπία στη ρουτίνα σου που εμπλουτίζει το σώμα και την ψυχή σου. Ο καθένας έχει τις κακίες του και το να επιδοθείς σε κάποιο πρόχειρο φαγητό ή ένα επιπλέον ποτήρι κρασί καμιά φορά δεν θα σου κάνει κακό. Ωστόσο, εάν βρίσκεστε να ζείτε έναν τρόπο ζωής όπου τρώτε ανθυγιεινές τροφές πιο συχνά ή εξαρτάται από άλλες ανθυγιεινές συνήθειες για να συνεχίσετε, ίσως είναι καιρός για μια αλλαγή. Εάν θέλετε να βελτιώσετε την υγεία σας, ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε υπέροχα τόσο μέσα όσο και έξω, εδώ είναι μερικά από τα βασικά βήματα που θα πρέπει να κάνετε για να διατηρήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής προχωρώντας.

  1. Κατανοώντας τις συνήθειές σας

Οι συνήθειες μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να κόψεις, αλλά δεν είναι αδύνατο. Εάν προσπαθείτε να ζήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και θέλετε να μειώσετε την ποσότητα σοκολάτας που τρώτε ή να μειώσετε την κατανάλωση αλκοόλ, για παράδειγμα, κατανόηση γιατί επιλέγετε να έχετε αυτά τα πράγματα τόσο συχνά είναι σημαντικό. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτά τα πράγματα ως μια μορφή άνεσης και σταδιακά γίνονται συνήθειες που είναι κακό να κόψετε. Εάν μπορείτε να βρείτε κάτι πιο υγιεινό για να χρησιμοποιήσετε για να νιώσετε καλύτερα, αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Εάν ανησυχείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια ανθυγιεινή σχέση με το αλκοόλ, το φαγητό ή κάτι άλλο, αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια από έναν σύμβουλο για υποστήριξη για να αλλάξετε τις συνήθειές σας και να λάβετε πιο υγιεινές αποφάσεις, καθώς και να μάθετε περισσότερα για τη βασική αιτία αυτών των προβλημάτων .

  1. Θέστε στον εαυτό σας ρεαλιστικούς στόχους

Όταν αποφασίζετε να ζήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, ίσως θέλετε να αλλάξετε τα πάντα με τη μία. Αν και αυτό μπορεί να είναι κάτι προς το οποίο πρέπει να προσπαθήσετε τελικά, εάν αυτό είναι αυτό που θέλετε, είναι απίθανο να μπορέσετε να το κάνετε αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εάν επιχειρήσετε να το κάνετε αυτό, θα μπορούσε να απογοητευτείτε εάν δεν μπορέσατε να τηρήσετε τη νέα σας υγιεινή ρουτίνα, καθιστώντας πιο δελεαστικό να τα παρατήσετε και να επιστρέψετε στις πιο ανθυγιεινές συνήθειές σας. Θυμηθείτε να έχετε υπομονή με τον εαυτό σας και θέτουν ρεαλιστικούς στόχους εάν θέλετε οι υγιείς αλλαγές σας να είναι πιο βιώσιμες. Για παράδειγμα, αν σπάνια ασκείστε τώρα, προσπαθήστε να γυμνάζεστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα προς το παρόν αντί να λέτε στον εαυτό σας ότι θα πηγαίνετε στο γυμναστήριο κάθε μέρα. Αυτές οι μικρότερες αλλαγές θα είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστούν και μπορείτε πάντα να προκαλέσετε τον εαυτό σας να κάνει περισσότερα αργότερα, όταν έχετε διαμορφώσει αυτές τις νέες συνήθειες και έχετε συνηθίσει στη νέα σας ρουτίνα.

  1. Βρείτε τρόπους να το κάνετε διασκεδαστικό

Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους για να κάνετε αυτές τις νέες αλλαγές στον τρόπο ζωής διασκεδαστικές, όπως να επιλέξετε μια άσκηση που σας αρέσει, ώστε να μην σας φαίνεται σαν αγγαρεία. Ο πειραματισμός με νέες υγιεινές συνταγές στην κουζίνα μπορεί επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να ανακαλύψετε νέα γεύματα που μπορείτε να απολαύσετε όλη την εβδομάδα. Μπορεί επίσης να θέλετε να εξετάσετε πώς μπορείτε να ενσωματώσετε αυτές τις αλλαγές στην κοινωνική σας ζωή. Για παράδειγμα, το να ζητήσετε από τους φίλους σας να κάνουν μια πεζοπορία μαζί σας τα Σαββατοκύριακα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ασκηθείτε περισσότερο και να απολαύσετε χρόνο στη φύση. Θα μπορούσατε ακόμη και να δείτε αν υπάρχουν τοπικές αθλητικές ομάδες για να συμμετάσχετε, όπου θα μπορούσατε να κάνετε νέους φίλους ή μαθήματα μαγειρικής που επικεντρώνονται σε υγιεινές μεθόδους και υλικά μαγειρέματος.

  1. Εισάγετε πιο υγιεινά προϊόντα στο σπίτι σας

Ένας πολύ καλός τρόπος για να επιμείνετε σε μια πιο υγιεινή ζωή είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για αυτό στο σπίτι. Αυτό περιλαμβάνει την αγορά πιο υγιεινών σνακ για να τα διατηρείτε στα ντουλάπια της κουζίνας σας και άλλα υγιεινά υλικά για να μαγειρέψετε. Θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε τη λήψη ορισμένων συμπληρωμάτων βιταμινών και προβιοτικών για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ως μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για να σας δώσουμε ώθηση. Ηλεκτρονικά καταστήματα όπως Jetson Health είναι υπέροχα μέρη για να ψωνίσετε για αυτά. Άλλα αντικείμενα στα οποία μπορεί να θέλετε να επενδύσετε θα μπορούσαν να είναι προϊόντα περιποίησης δέρματος και ομορφιάς ή εξοπλισμός άσκησης που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς στο σπίτι, ιδιαίτερα αν δεν έχετε πολύ χρόνο για να επισκεφτείτε το γυμναστήριο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ακόμη και πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον.

  1. Σχεδιάστε εκ των προτέρων

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορεί να βρείτε ευκολότερο να συμβαδίζετε με τις πιο υγιεινές συνήθειές σας είναι να είστε πιο οργανωμένοι όταν πρόκειται για τη ρουτίνα σας. Μαγείρεμα παρτίδας τα γεύματα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τρώτε θρεπτικά γεύματα όλη την εβδομάδα και μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Ακόμη και ο προγραμματισμός για το παντοπωλείο σας κάθε εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε να μαζεύετε τυχαία αντικείμενα καθώς περπατάτε στους διαδρόμους και να εστιάσετε περισσότερο στην αγορά πιο υγιεινών τροφίμων. Θα μπορούσατε επίσης να αφιερώσετε ορισμένα βράδια ή ώρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όταν σκοπεύετε να ασκηθείτε, εναρμονίζοντας το πρόγραμμα εργασίας σας ή άλλες δεσμεύσεις. Η προσαρμογή της ρουτίνας σας με αυτόν τον τρόπο μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολο να τηρήσετε τον νέο σας υγιεινό τρόπο ζωής, επομένως αξίζει να το δοκιμάσετε.

  1. Να είστε υπομονετικοί και ευγενικοί με τον εαυτό σας

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να προχωρήσει προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν θα δείτε αποτελέσματα από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να θέτετε ρεαλιστικούς στόχους υγείας και φυσικής κατάστασης, αλλά θα πρέπει επίσης να μάθετε να είστε υπομονετικοί, καθώς μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες ή και μήνες για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα που προσπαθείτε να επιτύχετε. Θα πρέπει επίσης να είστε ευγενικός με τον εαυτό σου και αποδεχτείτε το γεγονός ότι εξακολουθείτε να επιδίδεστε σε κάποιες από αυτές τις πιο ανθυγιεινές συνήθειες που και που. Η εξάσκηση ορισμένων τεχνικών ενσυνειδητότητας μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό. Θυμηθείτε ότι αυτά τα βήματα μοιάζουν περισσότερο με μαραθώνιο και όχι με σπριντ.

Εάν έχετε παρατηρήσει ότι ο τρέχων τρόπος ζωής σας μπορεί να μην ωφελεί την ευημερία σας όσο θα θέλατε και θέλετε να αρχίσετε να εστιάζετε σε πιο υγιεινές επιδιώξεις προχωρώντας, θυμηθείτε αυτά τα βασικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το ταξίδι ευεξίας σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar