Ένα από τα ερωτήματα που βρίσκω τον εαυτό μου να συζητά όλη την ώρα είναι το θέμα της ιστορίας των χαρακτήρων. Πότε το προσθέτουμε; Πόσο προσθέτουμε; Πόσο είναι πάρα πολύ; Πολύ λίγο? Είναι εντάξει οι αναδρομές;

Πόσους χαρακτήρες Backstory να χρησιμοποιήσετε
Το ελάχιστο παρασκήνιο που θα πρέπει να συμπεριλάβετε στο μυθιστόρημα ή στο βιβλίο με εικόνες ή στα απομνημονεύματά σας είναι το εξής: αρκετό για να κάνει τους αναγνώστες να συνδεθούν με τον χαρακτήρα. Ίσως αυτό ισοδυναμεί με ZERO backstory, αν ξεκινήσετε αμέσως με κάποιο είδος σύγκρουσης ή δράσης.
Στοχεύστε στο ελάχιστο βιώσιμο προϊόν (από τον επιχειρηματικό κόσμο), την πιο λιτή εκδοχή του χαρακτήρα σας που μπορεί να πετάξει. Ίσως μαθαίνουμε ένα ή δύο πράγματα για τον χαρακτήρα μέσω της αφήγησης, όπως μερικές φορές συμβαίνει στην αρχή ενός βιβλίου με εικόνες. Ίσως να μην έχουμε κανένα παρασκήνιο και να επικεντρωθούμε στην παρούσα δράση. Ίσως καταλάβουμε ένα κομμάτι του πλαισίου (είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, ο χαρακτήρας μόλις μετακόμισε σε ένα νέο μέρος, πηγαίνουν σε μια πρακτική για να εντυπωσιάσουν έναν ανιχνευτή κολεγίου) και τα υπόλοιπα συμπληρώνονται με την πάροδο του χρόνου.
Αυτό που κατηγορηματικά θέλετε να αποφύγετε είναι ένα μεγάλο μπλοκ ιστορίας χαρακτήρων ή αναδρομής αμέσως. Η συμβουλή μου είναι πάντα η εξής: αν ανακαλύψετε τον εαυτό σας να αφήνει την παρούσα στιγμή για να συμπληρώσει το παρασκήνιο (ακόμη και σύντομο παρασκήνιο, όπως «είμαστε καλύτεροι φίλοι από το νηπιαγωγείο»), μπορεί να μην ξεκινάτε στο σωστό μέρος.
Οι βασικές ερωτήσεις που θέλετε να απαντήσετε με οποιοδήποτε παρασκήνιο συμπεριλάβετε είναι: „Τι είναι αυτό που κάνει αυτόν τον χαρακτήρα και γιατί να με ενδιαφέρει;“
Πότε να χρησιμοποιήσετε το Backstory χαρακτήρων
Τα πρώτα κεφάλαια ή οι σκηνές σας θα πρέπει να είναι γεμάτα δράση (με κάποια ωραία εισαγωγική σύγκρουση) για να προσελκύσετε πράκτορες, εκδότες και αναγνώστες στην ιστορία σας. Μόλις νιώσετε ότι έχει εδραιωθεί, μπορείτε να αρχίσετε να υφαίνετε στο παρασκήνιο ή στο παρελθόν ξεκινώντας από το δεύτερο ή το τρίτο κεφάλαιο. Γιατί η κατάσταση του χαρακτήρα είναι XYZ; Ποια είναι η σημασία του στόχου και του κινήτρου τους; Για ποιους χαρακτήρες πρέπει να μάθουμε περισσότερα για να κατανοήσουμε την παρούσα σύγκρουση;
ΑΛΛΑ! Θυμηθείτε να διατηρήσετε την ισορροπία δράσης και πληροφοριών, μια κρίσιμη ιδέα για να διατηρήσετε τον ρυθμό σας λιτό, κακόβουλο και συναρπαστικό. Κάθε φορά που μας δίνετε μια σκηνή ή μια παράγραφο παρασκηνίου, περιβάλλετέ τη με δράση, σκηνή και διάλογο και στις δύο πλευρές.
Οι αναγνώστες αντιλαμβάνονται μια ιστορία ως βαριά και αργή μόνο όταν δεν υπάρχουν ενέσεις δράσης και σύγκρουσης για να δώσουν στις πυκνές πληροφορίες την απαραίτητη «ανύψωση».
Πώς να συμπληρώσετε το υπόλοιπο
Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αναρωτιέστε πόση ιστορία χαρακτήρων να χρησιμοποιήσετε, πού και πότε, είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε απολύτως όλα όσα έχετε αναπτύξει. Μπορεί να έχετε κάνει την εργασία σας και να έχετε ανακαλύψει πού πήγε ο χαρακτήρας σας στο γυμνάσιο και ποιος ήταν ο πρώτος τους ενθουσιασμός και πώς τους αρέσει να χαλαρώνουν μετά από μια κουραστική μέρα. Κάποια από αυτά θα μπορούσαν να καταλήξουν στην ιστορία σας, αλλά μερικά από αυτά είναι μόνο για την οικοδόμησή σας.
Μερικές φορές, θα διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε περισσότερο βάθος. Σε αυτή την περίπτωση, ολόκληρες αναδρομές σκηνών και αναμνήσεων που όχι μόνο ενσαρκώνουν τον πρωταγωνιστή σας αλλά και τους άλλους χαρακτήρες της ιστορίας θα σας φανούν χρήσιμες. Αλλά βεβαιωθείτε ότι αυτά τραβούν πολύ βάρος και προσφέρουν μεγάλη διορατικότητα. Όσο λιγότερες και πιο σφιχτές οι αναδρομές σας, τόσο το καλύτερο.
Σε γενικές γραμμές, είναι απολύτως εντάξει να αφήνετε στοιχεία στο «πάτωμα της αίθουσας κοπής», καθώς δίνετε προτεραιότητα στη δράση και τη σύγκρουση έναντι της βαριάς ιστορίας των χαρακτήρων, ειδικά στην αρχή της ιστορίας σας.
Οι αρχικές σας σελίδες είναι ζωτικής σημασίας για την αφοσίωση των πρακτόρων, των εκδοτών και των αναγνωστών. Προσλάβετε με ως δικό σας επιμελητής βιβλίου για μια Επεξεργασία Πακέτου Υποβολής και θα σας δώσω πληροφορίες για το ερώτημά σας, τη σύνοψη και τις πρώτες σελίδες σας.