Παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε από το σπίτι

0
Παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε από το σπίτι

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι εξαιρετική για την υγεία σας, καθώς σας δίνει περισσότερο χρόνο (όχι άλλες μεγάλες μετακινήσεις) και χώρο για να εργαστείτε για τη σωματική και ψυχική σας υγεία, αλλά μπορεί επίσης να είναι προβληματική με διάφορους τρόπους, κυρίως την έλλειψη δραστηριότητας. πολύ.

Εάν εργάζεστε από το σπίτι και θέλετε να διασφαλίσετε ότι παραμένετε όσο το δυνατόν πιο υγιείς, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να κάνετε:

Γεμίστε το χώρο του γραφείου σας

Χώρος γραφείου ένα χάος από χαρτιά, αρχεία και άλλη ακαταστασία; Επίσκεψη https://tylko.com/rooms/studio-office/ και αποκτήστε καλό αποθηκευτικό χώρο τώρα. Γιατί; Επειδή ένας ακατάστατος χώρος γραφείου οδηγεί σε ακατάστατο μυαλό και όσο πιο μινιμαλιστικό είναι το φτυάρι του γραφείου σας στο σπίτι, τόσο περισσότερη ηρεμία είναι πιθανό να έχετε όσο κουραστική κι αν είναι η εργάσιμη ημέρα σας.

Φάτε ένα υγιεινό γεύμα

Ίσως πιστεύετε ότι θα ήταν πιο εύκολο φάτε ένα υγιεινό γεύμα όταν εργάζεστε από το σπίτι από ό,τι όταν παίρνετε φαγητό σε πακέτο στο γραφείο, αλλά πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το αντίθετο. Είναι συνεχώς μέσα και έξω από την κουζίνα και τσιμπολογούν πατατάκια, τυρί, μπισκότα και ό,τι άλλο μπορούν να βάλουν στα χέρια τους, χωρίς να σταματούν καθόλου για ένα πραγματικό γεύμα.

Εάν θέλετε να είστε υγιείς, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για το μεσημεριανό γεύμα, και ιδανικά, πρέπει να ετοιμάσετε ένα φρέσκο ​​υγιεινό γεύμα γεμάτο με δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά, που θα χορτάσει την πείνα σας και θα σας κρατήσει μέχρι το τέλος του ημέρα.

Να σηκώνεστε κάθε ώρα

Για τουλάχιστον πέντε λεπτά κάθε ώρα, σηκωθείτε και κάντε μερικές διατάσεις, κοιτάξτε έξω από το παράθυρο και δώστε στο σώμα σας ένα διάλειμμα από το να σκύβετε πάνω από τον υπολογιστή. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων όπως ο επαναλαμβανόμενος τραυματισμός από καταπόνηση, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να καθαρίσετε το κεφάλι σας, κάτι που θα αποτρέψει το άγχος και θα σας βοηθήσει να είστε πιο παραγωγικοί.

Επενδύστε σε εργονομικά έπιπλα

Εργονομικές καρέκλες γραφείου, τα γραφεία και τα πληκτρολόγια είναι ζωτικής σημασίας εάν πρόκειται να εργάζεστε πολύ από το σπίτι. Θα σας βοηθήσουν να υποστηρίξετε το σώμα σας πιο αποτελεσματικά ενώ εργάζεστε, θα αποτρέψουν επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς λόγω καταπόνησης και θα σας κρατήσουν άνετους στο χώρο του γραφείου σας.

Κάνε μια βόλτα

Κάντε ένα διάλειμμα και κάντε έναν γρήγορο περίπατο γύρω από το τετράγωνο τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να αντλήσετε το αίμα, φροντίστε να ασκηθείτε και να καθαρίσετε το κεφάλι σας. Εάν μπορείτε να περπατήσετε γύρω από ένα φυσικό σημείο ή πάρκο, αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο, καθώς η φύση είναι ένας από τους καλύτερους παράγοντες καταπολέμησης του στρες.

Το να κάθεστε για πολύ καιρό είναι πολύ κακό για εσάς, επομένως όταν εργάζεστε από το σπίτι χωρίς μετακινήσεις, είναι ακόμη πιο σημαντικό να σηκωθείτε και να μετακινηθείτε.

Όπως μπορείτε να δείτε, το να παραμείνετε υγιείς όταν εργάζεστε από το σπίτι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε, και εφόσον καταβάλλετε προσπάθεια να φροντίζετε σωστά τον εαυτό σας, δεν υπάρχει λόγος να μην τα καταφέρετε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar