Παραβίαση κανόνων γραφής | Kidlit

0
Παραβίαση κανόνων γραφής |  Kidlit

Πολλοί συγγραφείς αναρωτιούνται εάν η παραβίαση των κανόνων γραφής και η ενασχόληση με μη συμβατικά στυλ ή επιλογές γραφής μπορούν ακόμα να δημοσιευθούν. Είμαι δύο μυαλών εδώ και θα ήθελα να το εξερευνήσω περαιτέρω.

παραβίαση των κανόνων γραφής
Θέλετε να σπάσετε τους κανόνες της μυθοπλασίας με τη μη συμβατική γραφή; Μάθε τα πρώτα!

Αντισυμβατική γραφή: Παραβίαση κανόνων γραφής

Για κάθε κανόνα γραφής, υπάρχει ένα παράδειγμα έργου που τον σπάει. Μην ψάχνετε πέρα ​​από το όμορφο Όλα τα λυπηρά είναι αναληθή από τον Daniel Nayeriπου είναι ένα riff στην ίδια την αφήγηση, που λειτουργεί χωρίς ξεκάθαρη χρονολογία.

Έτσι, για τον συγγραφέα που ρωτά, «Μπορώ να πω μια ιστορία με μια πολύ χαλαρή, ριφική χρονολογία;» Ή ο συγγραφέας που ρωτά: «Μπορώ να γράψω ένα βιβλίο με εικόνες 1.500 λέξεων;» Ή, „Τι θα λέγατε να πάτε στο POV ενηλίκων στη μέση τάξη;“ Η απάντησή μου είναι, «Σίγουρα μπορείς».

Αλλά! Και υπάρχει πάντα ένα αλλά… πρέπει να γίνει καλά. Κατά τη διάρκεια της πάνω από μια δεκαετίας στις εκδόσεις μου, συνειδητοποίησα ότι γίνονται αντισυμβατικές επιλογές γραφής και η παραβίαση των κανόνων γραφής συμβαίνει συνεχώς, αλλά σε αυτά τα σενάρια, η εκτέλεση γίνεται πολύ σημαντική.

Παραβίαση κανόνων γραφής

Ως επί το πλείστον, υπάρχουν κανόνες μυθοπλασίας για να βοηθήσουν τους συγγραφείς να καταλάβουν πώς να πουν ιστορίες με τρόπο που προσκαλεί τους αναγνώστες να μπουν μέσα. Μόλις μάθετε αυτούς τους κανόνες, μαντέψτε τι; Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε μια αναχώρηση και να επιδοθείτε σε κάποια αντισυμβατική γραφή, εάν επιθυμείτε αυτή την προσέγγιση στην αφήγηση.

Ωστόσο, οι κανόνες υπάρχουν για έναν λόγο. Ειδικά στα παιδικά βιβλία. Ορισμένα στοιχεία, όπως καταμέτρηση λέξεων εικονογραφημένου βιβλίου, είναι σκέψεις κοινής λογικής. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν έχουν μεγάλη προσοχή και συχνά δεν μπορούν να διαβάσουν μόνα τους. Ένα βιβλίο με εικόνες 2.000 λέξεων μπορεί να πιέσει τα όρια του τι είναι ευχάριστο για τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Τα βιβλία κεφαλαίων γεμάτα προηγμένο λεξιλόγιο μπορεί να τρομάξουν ή να αποξενώσουν τους αναδυόμενους αναγνώστες. Μέσης τάξης με POV για ενήλικες που εμβαθύνουν στο διαζύγιο και άλλα ζητήματα ενηλίκων από την οπτική γωνία των ενηλίκων μπορεί να είναι καλύτερα ως ιστορίες για ενήλικες αναγνώστες που μπορούν πιο εύκολα να συσχετιστούν με αυτά τα ζητήματα.

Εάν αποφασίσετε να παραβιάσετε τους κανόνες γραφής και τις οδηγίες στην κατηγορία που επιθυμείτε, να είστε έτοιμοι να λάβετε κάποια απώθηση. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε αυτές τις επιλογές αφήγησης για έναν επιτακτικό λόγο και όχι επειδή δεν είστε πλήρως ενημερωμένοι για την αγορά. Βεβαιωθείτε ότι η αντισυμβατική γραφή σας είναι απαραίτητη, αντί για μια αγαπημένη που θα ήταν καλύτερα να πεθάνει.

Γράψιμο για τον πράκτορα ή τον εκδότη

Μιλούσα με έναν πελάτη τις προάλλες και παρατήρησε ότι νιώθει ότι «γράφει για τον πράκτορα», παρά για τον αναγνώστη. Και υπάρχει αλήθεια σε αυτό, όσο απογοητευτικό κι αν είναι. Ένας πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας που πρέπει να πείσει έναν πράκτορα ή έναν εκδότη ότι το έργο του αξίζει τον κόπο, έχει πολύ υψηλό πήχη για να καθαρίσει. Είναι πιο δύσκολο να είσαι πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας παρά ένας ήδη δημοσιευμένος, γιατί πρέπει να κάνεις τόσα πολλά για να αποδείξεις τον εαυτό σου.

Και ορισμένες ασυνήθιστες επιλογές γραφής μπορεί να αποθαρρύνουν τους πράκτορες και τους εκδότες, οι οποίοι συχνά θέλουν να διακινήσουν ό,τι μπορούν να πουλήσουν στη μεγαλύτερη δυνατή αγορά. Η παραβίαση των κανόνων γραφής σε ιστορίες μπορεί να θεωρηθεί ως πολύ εξειδικευμένη και αυτό μπορεί να τρομάξει τους θυρωρούς στο παραδοσιακό πλαίσιο εκδόσεων.

Και λοιπόν? Λοιπόν, υπάρχει πάντα η επιλογή να αναζητήσετε έναν μικρότερο (και συχνά πιο πειραματικό ή με καλλιτεχνικά κίνητρα) εκδότη, ή αυτοέκδοση. Ή προχωρήστε μπροστά και προσπαθήστε να βρείτε ένα παραδοσιακό σπίτι για την ιστορία.

Χρειάζεται θάρρος και αποφασιστικότητα για να παραβιάσεις τους κανόνες. Εδώ είναι μια μικρή εξέγερση!

Είναι μια τολμηρή επιλογή ή μια υποχρέωση; Λάβετε μια επισκόπηση χειρογράφου—συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης των δυνατοτήτων σας στην αγορά—όταν με προσλάβετε ως δικό σας ανεξάρτητος συντάκτης.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar