Βιβλία εικόνων που δείχνουν την αλλαγή χαρακτήρα

0
Βιβλία εικόνων που δείχνουν την αλλαγή χαρακτήρα

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζω στη συντακτική μου πρακτική είναι τα βιβλία με εικόνες που δείχνουν την αλλαγή χαρακτήρα με αδέξιο ή επιβλητικό τρόπο. Τα βιβλία με εικόνες, περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία παιδιών, αφορούν την αλλαγή χαρακτήρα, ένα ήθος ή ένα μάθημα. Αναμένεται ένα δυνατό takeaway γιατί θέλουμε οι μικροί μας αναγνώστες να τρώνε λίγο φάρμακο (το ηθικό) με το σιρόπι τους (την ιστορία). Όπως αυτά τα βιβλία μαγειρικής για τις μαμάδες που θέλουν να μετατρέψουν λαχανικά σε μπράουνις. Αλλά πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό αποτελεσματικά, χωρίς να απομακρύνουμε τους αναγνώστες (και τους πράκτορες και τους εκδότες) με πάρα πολλές διαλέξεις; Όλα είναι θέμα χαρακτήρα!

εικονογραφημένα βιβλία που δείχνουν αλλαγή χαρακτήρα, ηθικό βιβλίο με εικόνες
Ο χαρακτήρας σας ΜΠΟΡΕΙ να μάθει κάτι στην ιστορία σας, αλλά τα καλύτερα εικονογραφημένα βιβλία που δείχνουν την αλλαγή χαρακτήρα είναι διακριτικά και καθοδηγούνται από το χαρακτήρα, αντί να ηθικολογούν.

Βιβλία εικόνων που δείχνουν την αλλαγή χαρακτήρα

Όπως ίσως γνωρίζετε από άλλες αναρτήσεις σχετικά με τα μαθήματα εικονογραφημένων βιβλίων και τη συγγραφή παιδικών χαρακτήρων, δεν είμαι μεγάλος οπαδός των ηθών που παραδίδονται με διδακτικό τρόπο. Δεν είμαι μόνος. Πράκτορες και εκδότες αναφέρουν την ηθικολογία ως έναν από τους κύριους λόγους που περνούν σε ένα έργο εικονογραφημένου βιβλίου.

Πώς λοιπόν γράφουμε εικονογραφημένα βιβλία που δείχνουν αλλαγή χαρακτήρα χωρίς να αναφέρουμε ρητά το μάθημα; Είναι μια μάλλον απλή απάντηση: αφήστε τον χαρακτήρα να έχει κάποιες συνειδητοποιήσεις και μετά ενεργήστε σύμφωνα με αυτές. Ταυτόχρονα, μην εξηγείτε τι μαθαίνει ο χαρακτήρας.

Κακό: «Και η Κιμ συνειδητοποίησε ότι το να μοιράζεσαι ΕΙΝΑΙ φροντίδα!»

Καλύτερα: Μια σκηνή όπου η Kim μοιράζεται με τους φίλους της και βρίσκει ικανοποίηση σε αυτήν, χωρίς όμως να εξηγείται ρητά αυτή η ικανοποίηση.

Καλύτερα: Η Κιμ ενθαρρύνει ένα μικρότερο αδερφάκι να το μοιραστεί, αλλά και χωρίς ρητή εξήγηση. (Τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν τον ρόλο του δασκάλου, επομένως το να δείξετε σε ένα παιδί να μεταδίδει τη νέα του γνώση σε κάποιον άλλο είναι μια εξαιρετική λύση!)

Χρησιμοποιήστε το ήθος που έχετε καταλήξει ως σημείο εκκίνησης. Στη συνέχεια, γράψτε τρία σενάρια όπου ο χαρακτήρας μπορεί να μάθει ενεργά το μάθημα, να απολαύσει το μάθημα ή να μεταδώσει τη σοφία του. Ένα από αυτά θα είναι πάντα καλύτερο από μια ευθεία εξήγηση του ηθικού.

Μη ρεαλιστική αλλαγή χαρακτήρα

Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου σχετικά με τα βιβλία με εικόνες που δείχνουν την αλλαγή χαρακτήρα είναι ότι πρέπει επίσης να είναι ρεαλιστικά. Ακόμη και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν 180 μοίρες από τη μια μέρα στην άλλη.

Ναι, όλοι μισούμε τους νταήδες, και όλοι θέλουμε τα παιδιά να μοιράζονται και θέλουμε τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να λένε την αλήθεια. Αλλά δεν πρόκειται να πλησιάσετε πουθενά έναν ρεαλιστικό και διακριτικό χαρακτήρα εάν: οι νταήδες σας ορκιστούν ότι δεν θα εκφοβίσουν ποτέ ξανά. Τα παιδιά μοιράζονται πάντα για πάντα από σήμερα και στο εξής. και ο χαρακτήρας σας δεν θα πει ποτέ ψέματα σε όλη του τη ζωή, ούτε καν ένα μικρό ακίνδυνο.

Τιμήστε τον αναγνώστη σας μην τον τροφοδοτήσετε με μια υπερβολικά εξιδανικευμένη άποψη του κόσμου. Αυτή η πρακτική δημιουργεί ψευδείς προσδοκίες. Άνθρωποι είναι και τα παιδιά. Δεν πρέπει να τηρούν αυτά τα αδύνατα πρότυπα ενηλίκων για καλή συμπεριφορά της βικτωριανής εποχής, ούτε καν στα βιβλία με εικόνες.

Γιατί αυτός ο νταής στην πραγματική τάξη του προσχολικού παιδιού, δυστυχώς, θα εκφοβίσει ξανά. Θα προτιμούσα να προσπαθήσετε να διδάξετε ότι η μεταμόρφωση γίνεται με μικρές επιλογές και με μικρά βήματα, καθώς αυτό τιμά την πραγματική διαδικασία της αλλαγής συμπεριφοράς.

Θέλετε εξατομικευμένες συμβουλές για το χειρόγραφο του βιβλίου σας με εικόνες; Προσλάβετε με ως δικό σας επιμελητής εικονογραφημένων βιβλίων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar