Ένας οδηγός για 5 βότανα και μπαχαρικά που προάγουν την υγεία

0
Ένας οδηγός για 5 βότανα και μπαχαρικά που προάγουν την υγεία

Τα βότανα και τα μπαχαρικά έχουν χρησιμοποιηθεί για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες από τον άνθρωπο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Πρόσφατα, έχει γίνει μια προσπάθεια να αποδειχθεί ή να διαψευσθεί επιστημονικά η πραγματική χρησιμότητα αυτών των επανορθωτικών συστατικών. Εδώ είναι ένας οδηγός για τα πιο θρεπτικά βότανα και μπαχαρικά που μπορείτε να καταναλώσετε. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε έναν γιατρό, ιδιαίτερα εάν παίρνετε φάρμακα.

Κουρκούμη

Ένα πλήθος ανθρώπων που έχουν επίγνωση της υγείας τους έχουν τρελαθεί με τον κουρκουμά τα τελευταία χρόνια. Ο κουρκουμάς έχει αντιμικροβιακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Παρόλο που ο κουρκουμάς δεν θα σας εμποδίσει να αρρωστήσετε εντελώς, θα παίξει ρόλο στο να σας κρατήσει απαλλαγμένους από ασθένειες. Ο κουρκουμάς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να παίξει ρόλο στην καταπολέμηση των ελεύθερων παραγόντων που διασπούν τα ανθρώπινα κύτταρα. Οι πρώτες ενδείξεις ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον κουρκουμά για τα οφέλη του στην υγεία χρονολογούνται γύρω στο 250 π.Χ. στη Νότια Ασία. Οι αρχαίες σανσκριτικές ιατρικές συνθήκες κάνουν ειδική μνεία στο μπαχαρικό για τη θεραπεία ασθενειών. Παρόλο που ο κουρκουμάς δεν μπορεί να θεραπεύσει ασθένειες, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισής τους.

Μέντα

Οι περισσότεροι άνθρωποι στη Δύση είναι εξοικειωμένοι με την αιχμηρή γεύση της μέντας, η οποία είναι συχνά παρούσα σε τσίχλες ή τσάι. Η μέντα έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικό αντίκτυπο στην καρδιαγγειακή υγεία των ανθρώπων και των ζώων.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ καταναλώνεται συνήθως σε μορφή ρίζας – είτε ως φρέσκια ρίζα είτε σε σκόνη. Προσφέρει στα πιάτα μια χαρακτηριστική τάρτα και αρωματική γεύση. Η ρίζα τζίντζερ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς της να μειώνει τη φλεγμονή, να ανακουφίζει τη ναυτία και να βελτιώνει την πέψη. Το τζίντζερ περιέχει μια ένωση που ονομάζεται τζιντζερόλη, το οποίο έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα. Έχει επίσης φυσικές ιδιότητες κατά της ναυτίας και του πεπτικού που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ναυτίας, του εμέτου και της δυσπεψίας.

Κύμινο

Κύμινο είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από την Ασία. Χρησιμοποιείται στην ασιατική και περσική παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η επιστημονική έρευνα που έχει διεξαχθεί σχετικά με τις δυνατότητες επιπτώσεων στην υγεία που έχει το κύμινο. Έχει διαφημιστεί ως ευνοϊκό για την απώλεια βάρους, τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών. Το κύμινο είναι ένα από τα χύμα μπαχαρικά που διακινούνταν μέσω της Ασίας στο δρόμο του μεταξιού σε τεράστιες ποσότητες.

Κάρδαμο

Οι σπόροι του κάρδαμου συλλέγονται από ένα φυτό που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το τζίντζερ. Αυτό το μπαχαρικό έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στα τρόφιμα της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας. Συνθλίβεται τακτικά και προστίθεται στον καφέ και το τσάι. Τα οφέλη του κάρδαμου για την υγεία είναι γνωστά – αν και δεν έχουν ερευνηθεί σχετικά καλά. Ένα από τα πιο συναρπαστικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η κατανάλωση κάρδαμου είναι η αυξημένη ικανότητα ελέγχου του σακχάρου στο αίμα. Το ανθρώπινο σώμα βασίζεται σε ένα περίπλοκο σύστημα ενζύμων – με κέντρο το πάγκρεας – για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. ΕΝΑ πρόσφατη μελέτη των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 έδειξαν ότι η τακτική κατανάλωση κάρδαμου μπορεί να μειώσει σημαντικά τις μέσες τιμές σακχάρου στο αίμα.

Λειτουργική Διατροφή Επισκέπτης PostHealthhealthyHealthy EatingInspirationLifestyleMotivationΔιατροφή

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar